Informatie Boys Action


BOYS ACTION is een talentontwikkeling netwerk van zelfstandige danscentra die danslessen aanbieden speciaal voor jongens.
  • Deze danscentra noemen wij satellietscholen.
  • In alle jongenslessen in de satellietscholen wordt er volgens de BOYS ACTION DANCE METHOD(BADM) gewerkt.
  • Vanuit deze lessen worden talentvolle leerlingen uitgenodigd mee te komen doen aan de zaterdagtrainingen van Boys Action.
  • Deze trainingen vinden plaats in de studio's van ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Daar krijgen zij lessen in o.a. klassieke techniek, acrobatiek, breakdance en moderne dans.
  • Het curriculum van de BADM en de zaterdagtrainingen vullen elkaar aan. Daarom stelt Boys Action het volgen van jongenslessen bij één van de satellietscholen als een voorwaarde voor het meetrainen op de zaterdagochtend.

In onderstaande gevallen kan er uitzondering gemaakt worden:
  • In het geval dat er geen BADM danscentra bij jouw in de buurt is, moet je je inschrijven voor een technische trainingsles bij een dansschool bij jouw in de buurt.
  • Indien je al het voortraject dans of de vooropleiding dans bij ArtEZ volgt, kun je wel de zaterdagtrainingen volgen, maar het is afgesproken dat de activiteiten van ArtEZ voorrang heeft op de activiteiten van Boys Action. Dit kan resulteren in het niet mee kunnen doen in de producties van Boys Action.

Vanaf de brugklas worden jongens geselecteerd om doordeweeks een extra klassieke techniekles en acrobatiekles bij ArtEZ Dansacademie te volgen. Voor technisch getalenteerde jongens uit deze groep wordt het curriculum, vanaf de derde klas van de middelbare school, verder uitgebreid met een speciale klassieke techniekles en moderne dansles doordeweeks. Voor deze jongens is het dan niet meer nodig de jongenslessen in één van de satellietscholen te volgen.

De stichting Boys Action zet zich in voor het ontwikkelen van danstalent zonder hoge kosten voor de ouders/verzorgers. Daarom is de ouderbijdrage op een minimum gesteld(zie overzicht hieronder). Deze bijdrage staat los van de lesgelden van de satellietscholen.

Het is niet de bedoeling, noch in het belang van Boys Action om leerlingen van de satellietscholen waar wij mee samenwerken weg te trekken. De aanwezigheid van deze jongens in die groepen heeft twee voordelen: eenerzijds blijven zij daarmee voldoende getraind volgens de BADM, anderzijds vormen zij een rolmodel voor medeleerlingen van de lessen in de betreffende danscentra.

Kostenoverzicht

TrainingBedrag per jaarAantal betalingstermijnen
Zaterdag training, 3:15 uur€ 200,-2 termijnen van € 100,-
per oktober en maart
Zaterdag en donderdag of dinsdag training, 5 uur€ 330,-3 termijnen van € 110,-
per oktober, januari en maart
Zaterdag, dinsdag en donderdag trainingen, 7 uur€ 460,-4 termijnen van € 115,-
per oktober, januari, maart en juni
Indien gewenst kan het aantal betalingen in overleg anders afgesproken worden.

Fasering Boys Action

Basisschool

Vanaf brugklas

Vanaf 3e Klas

BADM danscentra (1 uur)

X

X

X
overige jongens

Dinsdag (2 uur) 1 x techniek + 1 x acro
Docent: Mischa Boom

X
geselecteerde jongens

X
geselecteerde jongens

Donderdag (2 uur) 1 x techniek + 1 x moderne dans
Docent: Fariza Achoendova

X
geselecteerde jongens

Zaterdagtrainingen (3,5 uur) techniek, acro, break dance, moderne dans

X
geselecteerde jongens

X
geselecteerde jongens

X
geselecteerde jongens

Hoe kan ik mij bij Boys Action aansluiten?

Om in aanmerking te komen voor de zaterdagtrainingen en de producties van Boys Action zijn er drie mogelijkheden:
- je volgt al les bij een BADM danscentra en je wordt gevraagd om mee te doen
- je staat al ingeschreven bij een andere dansinstelling: dan kun je een aantal proeflessen volgen als auditie. Aan de hand van de beoordeling van de proeflessen kun je worden toegelaten. Eenmaal aangenomen is het wel wenselijk om bij de instelling te blijven trainen, maar het is niet meer mogelijk om aan hun producties/voorstellingen mee te doen
- je heb nog geen danservaring: je moet eerst een aantal proeflessen volgen. Indien je positief wordt beoordeeld, zal je worden geadviseerd je in te schrijven voor een traingslessen bij een dansinstelling en kun je direct instromen.

Hoe moet ik mij kleden

Klassieke techniek - Korte zwarte broek, zwarte hemd, zwarte sokjes
Moderne dans - Zwarte joggingbroek, zwarte hemd en zwarte sokken
Break dance - zelfde als modern maar met dans sneakers aan(geen straatschoenen